Masthead header

Adel Al-Haddad

 

 

 

Adel

 

Sunt Adel Al-Haddad, sau mai bine doar Adel, ca să nu complicăm prea mult lucrurile. Pe mine fotografia a început să mă cucerească treptat, fără să-mi dea în vreun fel de veste. La început m-a fascinat și pe urmă m-a acaparat cu totul.
S-a întamplat în Belgrad… să-mi pierd camera foto compactă și să o înlocuiesc apoi  cu un DSLR. Ăsta a fost începutul, așa m-am îndrăgostit de fotografie. Un an mai târziu dădeam un examen și primeam o diplomă de fotograf. După încă un an, veneam în fața altui examen, și mai important: o colaborare cu Mediafax Foto. Trebuia să fotografiez cât mai bine pentru ca imaginile mele să ajungă să merite să fie publicate. A fost un exercițiu provocator, de adaptare, de atenție, de viteză de reacție pentru că totul se derula în timp real. Nu era loc de bâjbâială. Trebuia să iau subiectul (știrea) ca atare și să mă adaptez din mers. Nu puteam interveni de nici un fel în desfășurarea ei. Nu era loc de răzgândit când știrea era lângă mine, pentru că eram parte din ea. Trebuia s-o povestesc în imagini, cât mai reale și cât mai repede. Așa am înțeles ideea de onestitate a imaginii și, în timp, am renunțat aproape complet la blitz și am ajuns să editez doar strictul necesar, fără a trunchia atmosfera autentică, fără a regiza momente sau decoruri. Îmi place acest job și încă prestez.
A mai trecut încă un an și… invitat fiind la nunta unui bun prieten, priceput și exigent în a privi și a digera imagini, am stat și am urmărit ce și cum face fotograful  căruia i se încredințase o așa importantă misiune, de a povesti nunta unui cuplu deloc indulgent. Bănuiți cine e fotograful ? Am observat la el un gen de abordare pe sufletul meu, pe care mi-l doresc și la nunta mea… când se va întâmpla. Eu asta vreau să le ofer clienților mei, ce îmi doresc mie. O abordare discretă, atentă și implicată.
Și… nu a mai trecut un an și ne-am cunoscut, am povestit, ne-am sfătuit și am creat o echipă – Relu Calotă’s STUDIO – pentru a  vă pune la dispoziție servicii fotografice de calitate pe care îmi place să cred că le așteptați… și chiar mai mult de atât.
Acum sunt membru WPJA, țintesc și spre ISPWP și Fearless pentru că vreau să fiu dintre cei buni.

Vreau să vă surprind!

 

înapoi sus
p e   s c u r t