Masthead header

Tudor Juravlea

despre Tudor Juravlea

Tudor

 

Eu sunt Tudor. Am fost un copil serios şi cuminte. Citeam mult – prin clasa a şasea terminam colecţia Jules Verne, mă plictiseam la şcoală şi îmi plăcea foarte mult să desenez. Eram mereu fascinat de aparatul de fotografiat rusesc păstrat impecabil de tata într-un loc secret, ceea ce m-a făcut să mă apuc de fotografie din primii ani de facultate. Camera foto pe care o voiam a fost printre cele mai importante motive pentru care m-am angajat la Orange încă din anul doi.

Arta fotografică mi-a stârnit o curiozitate continuă, cu descoperiri noi în fiecare zi. Petreceam ore întregi privind fotografiile lui Robert Capa, Cartier-Bresson, Brian Duffy şi nu numai. Mă fascinau poveştile lor. Pozele mele mi se păreau o joacă nedemnă de luat în seamă, dar voiam să devin fotograf. De aceea m-am înscris la un curs de tehnică fotografică la Universitatea Ioan I. Dalles care a durat un an. Apoi la încă un an de artă fotografică la Şcoala de artă.

Treptat, prietenii au început să-mi aprecieze imaginile, să mă invite la evenimentele lor şi să mă roage să îi fotografiez. După aceea s-au apucat să mă recomande cunoscuţilor lor. Şi aşa am ajuns să fac fotografie de eveniment, portrete de familie dar şi poze la petreceri de copii, fotografii la botezuri sau poze de nuntă. Am continuat să abordez tipuri foarte variate, pentru a învâţa cât mai multe lucruri din fiecare – jurnale de călatorie, poze în drumeţiile mele prin munţi sau prin străinătate, am încercat şi fotografia de produs dar şi pe cea de nud. Treptat, am început să fotografiez şi evenimente corporate, să fac poze la conferinţe de presă, să cunosc şi aspecte ale fotografiei de business.

Însă din tot ce am încercat, fotojurnalismul de nuntă mi s-a părut cea mai complexă si mai completă experienţă de învăţare. De aceea m-am alăturat echipei lui Relu, pentru că aici se fac lucrurile diferit: îmi place să păstrez cât se poate de intactă atmosfera evenimentului, îmi place să intervin cât mai puţin, să surprind bucurie spontană şi emoţii neregizate. Îmi doresc să folosesc cât mai bine lumina disponibilă fără a fi nevoie de bliţ, să vânez momentele frumoase şi vreau să lucrez într-o echipă de la care să am ce învăţa.

înapoi sus
p e   s c u r t